Добре дошли Гость | RSS
Чт
10.07.2025, 14:35
         Dreamland 
Аз сбъдвам мечтите си!
Главна ТЕХНИКИ ЗА ПРОШКА - Форум Регистрация Вход
[ Нови сообщения · Участници · Правила на форума · Търсене · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
ТЕХНИКИ ЗА ПРОШКА
lenny_pldДата: Нд, 23.01.2011, 17:10 | Съобщение # 1
Подполковник
Група: Администраторы
Съобщения: 128
Статус: Офлайн
Техника на прошката по НОРБЕКОВ
Аудиомедитация за прошка по НОРБЕКОВ

Техника на прошката по ЛУИЗ ХЕЙ

Техника за прошка

Медитация на прошката по АЛЕКСАНДЪР СВИЯШ

Тибетски прошки - АЛЕНА

Прошка чрез поза удържане на мередианите - по СТИВЪН МЕНСИНГ

Радикалното прощаване или как да се освободим от негативните емоции /ПИСМО-ОСВОБОЖДЕНИЕ/ - mijjjka

lenny_pldДата: Нд, 23.01.2011, 17:13 | Съобщение # 2
Подполковник
ТЕХНИКА НА ПРОШКАТА ПО НОРБЕКОВ
“Тренировка на тялото и духа” от Мирзакарим Норбеков

МЕДИТАЦИЯ ЗА ПРОШКА ПО НОРБЕКОВ - Аудио запис

Пример за пречистваща медитативна прошка, която премахва негативните натрупвания в душата. Затворете очи, влезте в ролята на тъжен несретник. Вие сте в празен киносалон. Наоколо е тъмно. Екранът засега е празен, но вие знаете, че филмът ще е за вас. Как е направен, за какво се разказва, не знаете. Тревогата ви нараства, прорязва ви болка. Всичко скъпо, което сте имали, си е отишло безвъзвратно, сякаш не е било: в миналото си виждате само неприятности, разочарования, унижения, обиди... Паметта ви връща към тях, продължава нататък, към младостта, към детството... първите горчивини... празна обвивка вместо бонбон... съседчето ви взима играчката... и още нещо. и още, и още...

Екранът светва, там се движат някакви силуети, сенки, лица... Вглеждате се без напрежение, образите стават все по-контрастни, започвате да разпознавате някои лица. Вижте, това са хора, с които животът ви е срещал. Мнозина са ви карали да страдате, на други вие сте вгорчавали дните... Никого от тях не сте викали тук специално, но те са дошли, те са тук, следователно и те, и вие имате нужда от тази среща. Следователно трябва да поговорите с всеки. Мислено влезте през екрана, станете участник в действието, кажете на всеки, който ви е обидил, нещо от рода на: "Да, ти навремето направи нещо, от което много ме заболя. Ужасно мъчно ми беше, но всичко е вече минало, вече го няма - аз ти прощавам!..."

Не се задържайте при никого за по-дълго, вървете от човек към човек, но говорете с всеки, дори с хора, които не познавате, изслушайте всички и им простете, и поискайте прошка от тези, на които вие сте причинили болка. Дръжте се нежно с всички, особено с близките си. Близките ни причиняват най-големи страдания, но те често не знаят какво правят... простете им всичко. Ако сълзите ви бликнат, не ги сдържайте... Плачете, плачете, сълзите носят облекчение, с тях изчезва всичко, което ви е мъчило и потискало, всичко, което повече няма да се върне. Стоп!

Мислено си кажете: "Достатъчно, бях в миналото, но само защото аз го поисках. Вече не съм това, което бях по-рано, животът ми е истински. Лошото, което е било, няма нищо общо с мен, в мен няма място за него. Да, в живота ми имаше много грешки, обиди, огорчения и разочарования, но аз живея, значи съм имал силата да надмогна лошото, следователно ще имам силата да продължа напред, правя всичко по силите си, за да не стана както едно време, искам да съм нов, друг човек... Вече съм друг.

Мисля, чувствам, дишам — и това само по себе си е щастие, а по-рано не го разбирах и не го ценях. Всичко, необходимо за щастието, е с мен и в мен, имам цел в живота и нищо не ми пречи да се движа към нея. Млад съм, уверен съм в силите си, ще направя всичко възможно животът ми да е пълноценен, щастлив - знам, че ще успея." (Ясно формулирайте конкретната си цел, движението към която ще изпълни живота ви с радост, със смисъл. Деца, семейство, работа... Всеки с приоритетите си.)

Ако успеете да направите тази тренировка на нужната вълна, ако успеете искрено и от все сърце да простите на засегналите ви всички стари и нови огорчения, ще почувствате неимоверно облекчение, сходно дори с блаженството. Душата ви ще се освободи от тежкия гнет. а "непослушният" образ на младостта ще се приплъзне на освободилото се място, ще се слее с вас и ще стане част от същността ви. Възходи - падения, приливи - отливи, ден - нощ, топлина - студ, светлина - мрак...

За света, в който съществуваме, са характерни ритмични качествени движения на материи и енергии към полярни точки. Нашите настроения се ръководят от същата обща закономерност. Ние сме ту безпричинно мрачни, ту весели; ту чувстваме, че можем да направим чудеса, ту откриваме, че нещата не вървят и ни е яд на "двете ни леви" ръце. Състоянието ни подлежи на промени, които на пръв поглед никак не зависят от нас.

А всъщност от настроението ни непосредствено зависи качеството на протичане на оздравителния процес. Психологически изследвания сочат, че всички са оптимисти по природа и не само не са оплаквали горчивата си орис, но дори не са и помисляли за нещастен край. Не са се борили за живота, а са живели (всеки ден, всеки час, всяка минута), радвали са се на малките си сполуки и не са се предавали при несполуките. Вярвали са, че облаците, помрачили хоризонта им, непременно ще се разпръснат. Неслучайно унинието е един от най-тежките грехове в християнската идеология. Ето защо за всеки от нас е толкова важно да умее да се справя с приливите на меланхолия (потиснато състояние на духа).

lenny_pldДата: Нд, 23.01.2011, 17:14 | Съобщение # 3
Подполковник
ТЕХНИКА НА ПРОШКАТА ПО ЛУИЗ ХЕЙ
“Излекувай живота си”

….Когато прощаваме на себе си и на другите, ние се освобождаваме от миналото. В „курс по чудеса" многократно се повтаря, че това е решение на почти всички проблеми. Зная, че когато сме се запънали на едно място, това обикновено означава, че трябва за нещо да простим. Когато не вървим свободно в крак с живота в настоящия момент, това обикновено е признак, че сме се задържали в някакъв предишен момент. Може да е поради усещане за съжаление, тъга, обида, страх или вина, отговорност, гняв, възмущение, а понякога дори и желание за отмъщение. Всяко от тези състояния възниква в едно пространство, в което властва неспособността ни да простим, отказът да се освободим и да навлезем в настоящия момент. Любовта винаги предлага възможност за всякакъв вид лечение. А пътят към любовта е прошката. Прошката обезсилва възмущението. Аз използвам няколко подхода за тази цел.

Упражнение: обезсилване на възмущението
Има едно старо упражнение на Емет Фокс за обезвредяване на възмущението, което винаги е ефикасно. Той препоръчва да седнете спокойно, да затворите очите си и да позволите на тялото и ума да се отпуснат. След това си представете, че седите в затъмнен театър и пред бас има малка сцена. Върху нея поставете човека, от когото най-много се възмущавате. Може да е в миналото или в настоящето, може да е жив или мъртъв. Когато го видите ясно, представете си ,че с него се случват хубави неща. Такива, които са от значение за него. Вижте го усмихнат и щастлив.
Задръжте този образ няколко минути, а след това го оставете да избледнее. Бих искала да прибавя и още нещо. Когато той слезе от сцената, вижте себе си там. Вижте как с бас стават хубави неща. Вижте се усмихнат и щастлив. Осъзнайте богатството на Вселената, което е достъпно за всички.
Горното упражнение разгонва тъмните облаци на възмущението, които витаят в повечето от нас. За някой това ще е много трудно. Всеки път можете да го правите с различен човек. Правете го по веднъж на ден в продължение на един месец и забележете колко по-леко се чувствате.

Упражнение: отмъщение
Хората на духа знаят значението на прошката. За някои от нас е необходимо да направят и нещо друго, преди да могат да простят напълно. Понякога малкото дете у нас има нужда да отмъсти, преди да се почувства свободно, за да прощава. Това упражнение е много полезно за тази цел.
Затворете си очите и седнете спокойно. Помислете си за човека, на когото ви е най-трудно да простите. Какво всъщност бихте искали да му направите? Какво трябва да избърши той, за да му простите? Представете си, че това става в момента. Забележете всички подробности. Колко време искате той да се мъчи или да изкупва греха си?
Когато се почувствате задоволен, сгъстете времето и нека това приключи завинаги. Обикновено в този момент ви е по-леко и по-лесно можете да се замислите как па простите. Да се занимавате с това всеки ден не ви било хубаво за вас. Но ако го направите веднъж, като заключително упражнение, то може да има освобождаващо въздействие.

Упражнение: прошка
Вече сме готови да простим. Ако можете, правете това упражнение с партньор, а ако сте сам, правете го на глас.
Отново седнете спокойно със затворени очи и кажете: „Човекът, на когото трябва да простя, е.... И аз ти прощавам за..."
Повторете това многократно. На някои хора ще трябва да прощавате за много неща, а на други само едно-две. Ако работите с партньор, нека той каже: „Благодаря, вече си свободен" а ако сте сам, представете си как човекът, на когото прощавате, ви казва това. Правете това в продължение на пет или десет минути. Потърсете в сърцето си цялата несправедливост, която все още носите в себе си. След това я оставете да отлети.
Когато сте открили всичко възможно за момента, обърнете внимание на себе си. Кажете гласно: „прощавам си за.. " отделете и за това около пет минути. Това са упражнения със силно въздействие и е хубаво да се правят поне веднъж седмично, за да изчистите съществуващите отпадъци. Лесно е да се освободим от някои преживявания, а други се налага да дялкаме, докато изведнъж някой ден те изчезнат.

Упражнение: визуализация
Ето още едно хубаво упражнение. Нека някой ви го прочете, ако е възможно, или го запишете на магнетофонна лента и го слушайте.
Представете си себе си като малко пет-шестгодишно дете. Погледнете дълбоко в очите на това малко дете. Вижте копнежа в тях и осъзнайте, че това дете иска само едно от бас - любов. Затова протегнете ръце и го прегърнете. Задръжте го в обятията си с любов и нежност. Кажете му колко го обичате и колко се интересувате от него. Изразете възхищението си от всичко, свързано с него, и му кажете, че е в реда на нещата човек да бърка, докато се учи. Обещайте му, че винаги ще сте до него, каквото и да се случи. Нека сега това дете стане толкова малко, че да може да се побере в сърцето ви. Поставете го там така, че всеки път, когато погледнете надолу, да можете да видите малкото личице, загледано към нас, и да имате възможност да му давате много любов.
Сега си представете майка си като малко четири-пет годишно момиченце, уплашена и търсеща любов, без да знае къде може да я намери. Протегнете ръце, поемете я в обятията си и й кажете колко я обичате и колко се интересувате от нея. Дайте й да разбере, че може да разчита на бас. Вие ще бъдете до нея при всички обстоятелства. Когато тя се успокои и се почувства в безопасност, позволете й да стане достатъчно малка, зад а може да се вмести в сърцето ви. Сложете я там, при другото дете. Оставете ги да се дарят един друг с много любов.
А сега си представете своя баща като малко момченце на три-четири години, изплашен, разплакан и търсещ любов. Вижте сълзите, стичащи се по малкото личице, докато той се върти объркано. Вече сте опитен в утешаването на малки деца, затова протегнете ръце и прегърнете треперещото му телце. Успокойте го. Пейте му тихичко. Нека усети колко много го обичате. Нека почувства, че винаги ще сте до него.
Когато сълзите спрат и можете да усетите любовта и спокойствието в него, оставете го да се смали така, че да може да се побере в сърцето ви. Поставете и него там, така че тези три малки деца да могат да се обичат, а вие да можете да обичате и трите.
В сърцето ви има толкова много любов, че с нея можете да излекувате цялата планета. Но нека сега я използваме, за да излекуваме вас. Почувствайте топлината, която започва да се излъчва във вашия сърдечен център, мекотата, нежността. Нека това чувство започне да променя начина, по който мислите и говорите за себе си.

lenny_pldДата: Пн, 24.01.2011, 00:48 | Съобщение # 4
Подполковник
ТЕХНИКА ЗА ПРОШКА - http://love-aholic.com/2010/02/forgiveness/

Представете си себе си като малко дете – защото малкото дете винаги остава да живее в нас, то носи радостите и страховете ни, то ни кара да реагираме емоционално. Представете си себе си такива, каквито сте били на 3-4-5 години – ако този мъничък човек, който стои сега пред вас, беше извършил стореното от вас, нямаше ли да му простите?

lenny_pldДата: Пн, 24.01.2011, 00:55 | Съобщение # 5
Подполковник
МЕДИТАЦИЯ НА ПРОШКАТА ПО АЛЕКСАНДЪР СВИЯШ
"Какво да сторим, когато нещата не вървят така, както ни се иска"

1. Всички изпитвани в живота негативни преживявания се складират в нашето емоционално тяло във вид на мисъл-форми.
2. Негативните мисъл-форми не се изтриват веднага при промяна на нашето отношение към света и при прощаването на предишните ни врагове.
3. За ускоряване на очистването на емоционалното тяло ние предлагаме да се провежда медитацията на прошката, в хода на която, както и в резултат на многократното повторение на определена фраза, негативната мисъл-форма се изтрива.
4. Медитацията на прошката е необходимо да се изпълни по отношение на всички хора, с които сте имали някакви нап¬регнати взаимоотношения, включвайки в тях родственици и познати, също както себе си и Животът

"Медитация на прошката"
Това е достатъчно известно упражнение, използвано от различните духовни школи в един или друг вариант. То също така ще ви помогне да спрете "словобъркачката" си. Основава се на принципа на изместване на неконтролираните мисли с други, по-положителни. Може да го изпълнявате по всяко време, когато главата ви не е затормозена от работа или от хаотични мисли. Например, когато ходите по улицата, возите се в автобуса, седите на съвещания, на опашки и т.н. Т.е. - тогава, когато вашата воля отслабва, главата не е съзнателно претоварена и "словобъркачката" ви не се опитва да се включи на пълна мощност.

Упражнение "медитация на прошката"
Изберете си човек, по отношение на когото ще изтрива¬е мисъл-формата на вашата обида (или пък друга негативна емоция). Например нека това бъде баща ви. Почнете мислено да си повтаряте многократно фразата "С любов и благодарност прощавам на баща си и го приемам такъв, какъвто Бог го е създал. Моля прошка от баща си за мислите и емоциите си към него."
Тази фраза трябва да си я повтаряте дотогава, докато в гърдите ви не се появи чувство на топлина, идващо направо от сърцето. Подобно усещане ще ви покаже, че напълно сте изтрили мисъл-формата на обидата си към него. При някои хора топлото чувство се появява само след пет минути, затова на тях не им е нужно да се ориентират по този показател. При други то не идва никога, и това също не е страшно. Главното условие за успешна работа е общото време за медитация.
Общото време за медитации върху един единствен човек, с когото обаче сте имали много напрегнати отношения в течение на дълги години, може да трае от три до пет часа, които да са съставени от епизодични медитации по всяко свободно (от натоварване на главата) време. Ако конфликтите са били по-малко, медитацията може да продължи 30 -50 минути.
След очистването на мисъл-формата от обида към бащата започнете мислено да си повтаряте следващата фраза: "С любов и благодарност моят баща ми прощава". По този начин ще изтриете във вашето емоционално тяло онази негативна мисъл-форма, която баща ви е лепнал по време на вашите конфликти (вие навярно също понякога сте му причинявали огорчения и той е изпитвал раздразнение, гняв или обида към вас).
Тази фраза трябва да се повтаря дотогава, докато в гърдите ви отново не се появи топло чувство. И ако си затворите очите, ще видите лицето на баща си. Ако тази процедура по изтриването на неговата мисъл-форма е успешно завършена, той може да се обърне с лице към вас (на мисления ви екран), да се усмихне и даже да ви помаха с ръка. Това показва, че вашето емоционално тяло е пречистено от прикачените обиди и други негативни емоции.

Медитирайте върху всички известни ви хора
Ние разгледахме медитацията на прошката само по отно¬шение на бащата. Както сами разбирате, това е едва първата крачка към изчистването на вашето емоционално тяло. По-нататък е нужно същата тази медитация да се проведе по отношение на майката, братята или сестрите, съпруга или съпругата (колкото и да сте ги имали). Медитирайте върху всички родственици, които по някакъв начин са се намесвали в живота ви (върху всекиго поотделно). На познатите по работа или по увлечения. На вашите любими, с които сте се разделили. На самата (самия) себе си. Фразата за медитация е почти една и съща "С любов и благодарност прощавам на самата себе си и се приемам такава, каквато съм. Моля се за прошка за своите мисли и емоции спрямо самия (самата) мене. С любов и благодарност си прощавам."
На хората им е свойствено да се самоосъждат или да се обиждат на самите себе си (защо съм такъв неудачник, грозник, срамежливец, глупак и т.н.). Обаче осъждането на себе си е също такъв грях, както и осъждането на другите. Затова обезателно трябва да простим на себе си, както и на любимия (любимата).
След това е желателно също да се медитира върху Живота. Най-вероятно вие понякога сте се обиждали на Живота -например, че ви е отнел любимия или роднината, или защото на вас не ви се получават нещата и т.н. Фразата за медитация върху живота ще звучи така: "С любов и благодарност прощавам на Живота и го приемам такъв, какъвто е. Моля Живота да ми прости за всичките ми мисли и емоции по отношение на него. С любов и благодарност Животът ми прощава."
Общото време за медитацията на прошката зависи от това, колко обиди към Живота сте натрупали през годините. Медитацията върху хората, с които сте имали най-конфликтни отношения, ще изисква общо няколко часа. За старите познати или родственици, за които трудно сте си спомнили, общото време може да съставлява 10-30 минути за всекиго от тях.
Премерете приблизително своето време за изпълнение на това упражнение. Например за пълното очистване от всички обиди на един близо четиридесетгодишен човек ще му трябва не по-малко от месец работа над себе си по всяко свободно време. Общото време за медитация трябва да съставлява не по-малко от 30 часа.
При прочитането на тези редове може да възникне въпросът: защо е нужно толкова дълго да се повтаря медитацията на Прошката? Та нали вие вече не помните обидите към някои хора, простили сте на други и даже съчувствате на проблемите на трети? Менталът ви е чист, за какво тогава да ви възпитават?

Греховете са като мазно петно върху хартия
За да отговорим на този въпрос, ще се опитаме да се възползваме от едно просто сравнение. Представете си, че вашата негативна мисъл-форма е мазно петно върху лист хартия. Колкото е по-голяма мисъл-формата, толкова по-голямо е и лекето.
Вие трябва да почистите хартията, като за целта си имате неголяма гумичка. Всяко нейно движение очиства малка площ от замърсената повърхност. За да почистите целия лист, ви е необходимо да направите множество движения. И колкото по-голямо е петното, толкова повече движения трябва да направи¬те.
Именно затова ви предлагаме да повтаряте многократно на¬ум медитацията на прошката. Всяко повторение изтрива само малка част от вашата мисъл-форма, затова за пълното очиства¬не медитацията трябва да се повтаря много пъти. А осъзнатата погрешност на вашите предишни убеждения и прощаването на неприятелите ви - това си е силен и голям ход, който ще ви поз¬воли да изтриете най-изявената част на вашата негативна ми¬съл-форма. Но макар и голяма, все пак е част.
Затова наред с прошката и приемането на всички прояви на този свят, никога не оставяйте на мира предишните си обиди и негодувания. Поработете с тях поотделно и на вашия "наблюдател" няма да му се налага повече да прилага към вас "възпитателни" мерки.

lenny_pldДата: Чт, 27.01.2011, 23:34 | Съобщение # 6
Подполковник
ТИБЕТСКИ ПРОШКИ - АЛЕНА

Преписала съм ги от списание " Кармичният кръг ".

Прошка 1
Това е прошката, чрез която вие прощавате на хората, пресекли пътя ви, без значение дали имате причина да го правите или не.
На лист хартия изписвате следното :
Прощавам на .../изреждате иманата на свои роднини, близки, приятели и на всички, за които се сещате в момента, дори и на починалите, като може да ги групирате по ваша преценка /... и на всички, с които Съдбата пресича пътя ми ПРЕДИ, СЕГА и ЗА В БЪДЕЩЕ и ги освобождавам с цялата си любов.
Няма значение колко листа ще изпишете. В последното изречение се включват всички, за които не сте си спомнили. В него оставете и имената, за които вътрешно не сте убедени, че можете да им простите.
Копирате изписаните листове 10 пъти.
Всеки ден в продължение на 10 последователни дни изгаряте по едно копие. Първата вечер горите оригинала. В следващите вечери, преди да изгорите поредното копие, го държите за малко в ръце, за да го активирате. Всеки път казвате “ прощавам на всички изписани на тези листове и ги освобождавам с цялата си любов”, без да изреждате имената. Пепелта от изгорения лист се изхвърля на вятъра, в никой случай във вода.
Времето от денонощието, в което правите ритуала, е без значение. Важното е да се съсредоточите и никой да не ви пречи през тези няколко минути, един път в денонощието.

Прошка 2
С нея вие самите искате прошка от Създателя за своите грешки, допуснати волно или неволно. Тя се прави успоредно с първата, но продължава още 7 дни.
Ето текстът, който копирате 17 пъти и горите в 17-те поредни дни по едно копие:
Господи, Създателю на Светлината и Доброто, прости ми за всички прегрешения от миналите ми прераждания, от сегашния мой живот, до днес, в днешния ден, както и за тези, които бих допуснал/а/ волно или неволно, в следващите дни, седмици и години и в следващите си прераждания и ме предпази от тях. Прости ми за това, че съм се възвеличавал/а/, че съм се самозабравял/а/, че съм унижавал/а/ другите и съм ги наранявал/а/, че съм убивал/а/ и унищожавал/а/ психически хора, пресекли пътя ми.
Благодаря ти за всички изпитания, които ми изпращаш в живота, за ударите, които понясям, защото знам, че това са уроци, които ми помагат да намеря себе си и да тръгна по пътя на своето духовно и интелектуално израстване.
Цялата ми Любов принадлежи на Теб.
Нека бъде волята Ти за моите действия, мечти, цели и желания !

Между 10-ия и 17-ия ден от началото на Прошките тече наказателната седмица, в която всеки, извършващ ритуала, получава наказанията си. Няма нищо страшно в тези наказания, но колкото повече са те, толкова по-голяма гаранция имате, че е започнал процесът на изчистване на полевите ви структури.
След като минат всичките 17 дни, започват да се появяват полезните шансове в живота ви, ненужните ви хора забравят за вас и се появяват тези, които са ви необходими. Ако прощавате от сърце, ще можете да се освободите от болести, които дълги години са ви притеснявали, особено, ако са породени от психическото ви състояние.

Важното е, решите ли да направите този ритуал, да сте искрени и да прощавате на всеки от сърце. Не го ли направите, имате ли съмнение за някого, прошката няма да ви помогне, дори ще си навлечете допълнителни проблеми. Ритуалът не трябва да се прави повече от 3 пъти в годината, на равни интервали. Дори моят съвет е да я правите 2 пъти. Започнете ли, не трябва да прекъсвате, защото полевите ви структури, които при започването му са отворени, ще поемат и чуждите отрицания на хората, свързани с вас от миналите прераждания и настоящия живот.

Източник - http://clubs.dir.bg/showthr....ed&sb=9

lenny_pldДата: Чт, 27.01.2011, 23:35 | Съобщение # 7
Подполковник
Да вметна, че Стивън Менсинг в клиринга/клиринг буквално означава почистване. Почистване на неадекватни емоции, убеждения и физически усещания/ вмества също прошката.

Има една техника, при която хващаш по особен начин главата си и по този начин се докосват всички енергийни центрове в главата. Тази поза с ръцете се нарича ПОЗА УДЪРЖАНЕ НА МЕРИДИАНИТЕ С едната ръка слагаш дланта между веждите си, палеца и показалеца сочат хоризонтално наляво и надясно, а трите останали пръста лягат хоризонтално. Центърът на дланта ляга върху третото око. С другата ръка хващаш изпъкналата част на тила отзад на нивото на горната част на ушите и казваш:

Аз изчиствам всичко, свързано с този проблем (казваш проблема) в моето битие и моето тяло.
Аз изчиствам всички емоции, свързани с този проблем в моето битие и моето тяло.
Аз изчиствам всички части на този проблем в моето битие и в моето тяло.
Аз изчиствам всичко, свързано с този проблем, във всички скрити части и извън моето тяло.
Аз прощавам на себе си, на останалите и на цялата вселена за съществуването на този проблем.
Аз моля моето подсъзнание да ми подаде друг проблем за изчистване.

1. Отпуснете се и се подстройте към проблема. В началото трябва просто да мислите за него. В течение на процесинга, ако ви се случи да го почувствате, то почувствайте го безопасен и приемлив. В началото просто мислете за него, за да се завъртят нещата. Ако не можете да го почувствате, няма страшно, процесът ще работи при всички положения.

2. След като се подстроите към проблема, мислейки за него или чувствайки го, започнете циркулиращо (кръгово) дишане и го поддържайте в течение на целия процес. Кръговото дишане ковфортно свързва вдишването с издишването. Издишването е разхлабено, без никакъв контрол. Трябва да дишате или само през носа, или само през устата. Не смесвайте носово с устно дишане; или едното, или другото. Не се опитвайте да правите дишането съвършенно, просто не правете почивки нито в края на вдишването, нито в края на издишването. Дишането е като непрекъсната верига. Ако срещате паника или много мощна травма-забавете дишането си и е добре край вас да има някой, омуто се доверявате.

3. Заемете ПОЗА УДЪРЖАНЕ НА МЕРИДИАНИТЕ (описах я по-горе). Областта на дланта и палците на дясната ви ръка покрива голяма част от натрупванията на енергийните меридиани, минаващи през предната част на мозъка. Тази област е мощна енергийна област и изпълнявайки такъв обхват с ръката, вие обхващате всички съдове и меридиани в унисон.

4. Изпълнявайте кръговото дишане и удържането на меридианите с двете ръце и внасяйте всеки проблем ( чувство, вяра, физическо усещане и т.н.) в своето съзнание и нека този проблем остане там, докато внезапно не се разреди. Вие ще почувствате противоположното на това, което сте чувствали в началото.

5.Сложете левия си глезен върху десния и нека върхът на езика докосва небцето.
След това казвате изреченията:

Аз изчиствам всичко, свързано с този проблем (казваш проблема) в моето битие и моето тяло.
Аз изчиствам всички емоции, свързани с този проблем в моето битие и моето тяло.
Аз изчиствам всички части на този проблем в моето битие и в моето тяло.
Аз изчиствам всичко, свързано с този проблем, във всички скрити части и извън моето тяло.
Аз прощавам на себе си, на останалите и на цялата вселена за съществуването на този проблем.
Аз моля моето подсъзнание да ми подаде друг проблем за изчистване.

Вие можете да си конструирате свои собствени изречения. Произнасяйте ги само веднъж, а след това позволете на енергиите да разтворят проблема ви.
Можете да правите следното:
- Просто обръщате внимание на проблема, разглеждате го.
- Прогресирайки, ще се сблъсквате със свързани проблеми, които ще изплуват и ще се очистват. Можете да оставите просто на автопилот и наблюдател, като в същото време процесът работи. Просто позволявайте на произтичащото да върви по реда си.

Източник - http://clubs.dir.bg/showthr....ed&sb=9 и http://logos.eurasia.bg/viewtopic.php?f=20&t=70

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2025
Используются технологии uCoz